PARKER-joukkorahoitus käynnistynyt!

Meillä on suuri ilo ilmoittaa että uusi rahoitushankkeemme Zum Teufelin kanssa on avautunut tänään perjantaina 22.3.2024, eli jo lähes perinteisesti Tampere Kuplii -tapahtuman yhteydessä! Tällä kertaa tarkoituksenamme on rahoittaa ja julkaista Richard Starkin ja Darwyn Cooken täydellinen PARKER-kokoelma mittavilla ekstroilla!

Kampanja-aika on 22.3.-15.4.2024. Tällä kertaa toteutamme kampanjan Turun Sarjakuvakaupan verkkokaupassa. Tämä tekee käytännön asioita helpommaksi, sillä Zum Teufel ja Turun Sarjakuvakauppa ovat samaa firmaa. Kampanjaan osallistuminen tapahtuu samoin kuin ennenkin, samoilla säännöillä, mutta maksuvaihtoehtoja on tarjolla enemmän. Kampanjan aikana tukeneet saavat kirjoihin 10e alennuksen tulevaan myyntihintaan verrattuna ja lisäksi numeroidun vedoksen Sean Phillipsin originaalista. Kaikki kampanjan upeat originaalit ja muut hienot lisävastikkeet ovat tarjolla vain kampanjan ajan. 
 
Linkki kampanjaan:

Donald E. Westlake kirjoitti salanimellä Richard Stark romaaneja kovanaamaisesta
rikollisesta nimeltä Parker. KVAAK Kirja ja Zum Teufel julkaisevat Darwyn Cooken piirtämät ja käsikirjoittamat Parker-rikossarjakuvat kokonaisuudessaan suomeksi, kahtena
kirjana. Suomenkieliset kirjat sisältävät kaikki neljä Cooken Parker-sarjakuvateosta
The Hunter, The Outfit, The Score ja Slayground sekä sarjakuvanovellit The Man
with the Getaway Face
ja The Seventh. Mukana on melkein kaksisataa sivua ekstroja.


Teokset julkaistaan IDW-kustantamon Parker Martini Edition -aineiston pohjalta.
Parker-romaanien ja -sarjakuvien keskeiset aiheet ovat ryöstö, petos ja kosto. Parker
on huippuluokan rikollinen joka ei tyydy pelkkiin pikkurötöksiin. Westlaken mukaan
Parker ei myöskään koskaan ryhdy väkivaltaan vihasta vaan
tarkoituksenmukaisuudesta. Mutta jos tönit Parkeria, on parempi töniä hautaan
saakka, sillä toista tilaisuutta ei tule.

Kokoelmien ekstrat sisältävät mm. Ed Brubakerin ja Sean Phillipsin tekemän 17-
sivuisen Parker-sarjakuvan Tomorrow and Tomorrow and Tomorrow, joka tiettävästi
on aisaparin ensimmäinen yhteinen suomenkielinen julkaisu. Sean Phillips tukee
henkilökohtaisesti suomenkielistä julkaisua ja tekee originaalipiirroksen kampanjaa
varten.

Parker on nähty myös valkokankaalla. Kenties arvostetuin Parker-elokuva on John
Boormanin
ohjaama Tappajan jäljet (Point Blank) vuodelta 1967, jossa Lee Marvin
esitti Parkeria. Parkerin roolissa on nähty myös mm. Robert Duvall (elokuvassa The
Outfit
, 1973), Mel Gibson (Payback, 1999) ja Jason Statham (Parker, 2013).

TEKIJÄT
Kirjailija Donald E. Westlakea (1933–2008) tuskin tarvitsee esitellä.
Hirtehisistä John Dortmunder -rikosromaaneistaan tunnettu Westlake kirjoitti salanimellä Richard Stark 24 romaania kylmän paatuneesta ammattirikollisesta nimeltä Parker.

Kanadalainen Darwyn Cooke (1962–2016) tunnetaan meillä parhaiten sarjakuvateoksesta Vartijat ennen: Minuuttimiehet / Silkkiaave (Egmont, 2013. Suom. Jouko Ruokosenmäki ja Marko Kantola. Before Watchmen: Minutemen / Silk Spectre). Cooke käsikirjoitti molemmat tarinat ja piirsi niistä ensimmäisen. Syöpään menehtynyt Cooke teki pitkän uran Marvel- ja DC-yhtiöiden palveluksessa, ja hänet palkittiin useita kertoja Eisner ja Harvey -palkinnoilla.

Parker -sarjakuvakirjat suomentaa kahdesti Herra Koipeliini -käännössarjakuvapalkinnolla palkittu Vesa Heino. Heino on suomentanut mm. KVAAK Kirjan ja Zum Teufelin julkaiseman, yli tuhatsivuisen Charleyn sota -teossarjan yhdessä Sauli Santikon kanssa. Parkerin taittaa Janne-Matti Keisala, joka
vastasi myös Charleyn sota- sekä Wally Wood: Verta ja väristyksiä -kirjojen taitosta.




Parker-kirjan tiedot 20.000 euron minimitavoitesumman täyttyessä:
Koko: 21 x 28 cm (eli lähes A4)
Kaksi kirjaa, yhteissivumäärä: noin 720 sivua kaikkine ekstroineen
Kaksivärinen, kovakantinen ja lankasidottu

Tukijat saavat kampanjan kautta 10e alennuksen kirjakauppahintaan nähden sekä Sean Phillipsin originaalipiirroksen pohjalta tehdyn numeroidun vedoksen. Vedos on tarjolla ainoastaan tämän kampanjan aikana.




Lisätavoite! Jos saamme kokoon 28.000 euroa tai enemmän, teemme Parker-kirjoille suojakotelon tai suojalaatikon. Lisäbonuksia saattaa tulla tukijoiden määrän lisääntyessä!

Tuttuun tapaan tarjolla kampanjassa on kirjojen lisäksi Parker-aiheisia originaaleja niin suomalaisilta kuin ulkomaisiltakin taiteilijoilta, kirjanmerkki, t-paita ja mm. Zum Teufelin kirjapaketti, josta saa kampanjan kautta todella reilun alennuksen.

Pidämme peukkuja että kirja valmistuisi jo jouluksi, mutta koska teoksen kääntäminen on vasta aloitettu, on todennäköisempää saada se ulos kevään 2025 aikana. Kvaak kirja voi kuitenkin yllättää! Liitteenä hyvin alustavia luonnoksia kirjojen kansista sekä käännetyistä sivuista, käytetyt fontit ja ulkoasu eivät edusta lopullista laatua.


Kommentit

Suositut tekstit