Eternautin kansitaidetta Italiasta

 

Italiassa Eternautin 60-vuotisjuhlapainos L’Eternauta (001 Edizioni, 2017) julkaistiin näin tunnelmallisella kansikuvalla. Sekatekniikkaa käyttäen (46 x 61 cm graphite ad watercolour drawing on 300 gsm Arches satin paper) sen taiteili Lorenzo Ceccotti, joka käyttää taiteilijanimenään tägiä LNRZ.

Kustantajan juhlapainosta edeltävään, vuoden 2016 painoksen kanteen piirsi Fabio Celoni ja myöhempään kokoelmaan vuonna 2018 kansikuvan pyöräytti Manuele Fior. Kolme kansikuvaa nousevat Eternautista lisätietoja kaivavan harrastajan hakutuloksiin useissa yhteyksissä, joten siitä syystä ne ansaitsivat oman juttunsa tällä palstalla.

Suomessa julkaistun Eternautin kannessa pöllyää niin ikään lumi, ja kannen värit antavat teokselle muikeasti rukiista tunnelmaa. Sopivasti retrohenkeä uhkuvan opuksen suunnitteli kansia myöten sarjakuvaneuvos Timo Ronkainen. Kansikuva pohjautuu ruutuun, joka esiintyy alkuperäisen Eternautin sivulla 76.

 

Vertailun vuoksi ohessa myös italialaisjulkaisun kansi, jossa käytetään samaa kuvaa kuin suomennetussa laitoksessa. Taustalla pöllyävä lumi on sen sijaan tulkittu liekeiksi, ja värit antavat samalle kuvalle täysin eri tunnelman. On toki makukysymys kumpi on parempi, mutta lumi tuntuu sopivan paremmin kanteen, eikö totta?

Suositut tekstit