Eternautti-patsas (2015)


Eternauttia esittävä patsas sijaitsee Buenos Airesissa, Museo del Humor -sarjakuvamuseon edustalla (Los Italianos 800, Puerto Madero). Eternautti on osa El Paseo de la Historieta -kävelyreittiä, jonka kuuluisin patsas esittää Mafaldaa. Taiteilija Pablo Irrgang työsti Eternautin epoksista, kvartsista ja lasikuidusta, ja sen julkaisi Buenos Airesin kulttuuriministeriö vuonna 2015 (kuvassa kaupungin ilmoitus patsaan julkistustilaisuudesta). 

Tässä blogisssa patsasta yksityiskohtineen on valokuvattu erityisen tarkasti. Lisäksi kaupungin sivuilla voit tutustua muihin El Paseo de la Historieta -reitin patsaisiin.

Lepoa Eternautin patsas vaati jo vuonna 2018, koska se oli useiden kaupungin patsaiden tavoin vandalismin kohteena (uutinen englanniksi, jutun kuvassa patsas näkyy varastoituna).

Sarjakuvapatsaista vandalismin kohteeksi ovat joutuneet myös Loco Chávez ja Gaturro. Jälkimmäisen loi mm. La Nación -sanomalehden pilapiirtäjänä tunnettu Cristian "Nik" Dzwonik, joka syytti oman patsaansa tapauksessa tuhotyötä poliittisesti motivoituneeksi heinäkuussa 2022. Tapauksen taustoihin kuvineen voi tutustua mm. täällä (espanjaksi).

Suositut tekstit