Eternautin sankarittaret, Elena ja Martita (1958)

 

Kuten tämän palstan lukijat jo tietävät, Hora Cero Extra oli Hora Cero -lehden sisarjulkaisu. Kerran kuukaudessa julkaistun Hora Cero Extran ensimmäisessä numerossa (1958) julkaistiin nimetön, viiden sivun mittainen El Eternauta -sarjakuva. Tämä lyhytsarjakuva ajoittuu samaan hetkeen, jolloin Eternautin sivuilla käydään River Platen taistelu. Tarinassa esiintyvät Juan Salvon vaimo Elena ja tytär Martita.

Kertomus on alkuperäisen Eternautin tavoin Héctor Oesterheldin kirjoittama ja Francisco Solano Lópezin kuvittama, mutta se ei ole osa Eternautin päätarinaa. Tätä lyhyttarinaa ei liitetty osaksi kokoelmajulkaisua, vaan se julkaistiin uudelleen vasta Fierro-lehden Oesterheld-teemaisessa erikoisnumerossa vuonna 1985.

Eternautin naiskuva modernisoitui Alberto Breccian piirtämässä vuoden 1969 uusintaversiossa. Solanon El Regreso -sarjassa (2001) Martita puolestaan esiintyy nimellä Marta. Martita kuulosti silloin jo isovanhempien aikaiselta nimeltä, mutta kyseessä on myös Marta-nimen hellittelymuoto.

Suositut tekstit