Katso hyytävä Eternautti-lyhytelokuva

 

El Eternauta: Huellas de una invasión (”Valloituksen jäljet”, NOS/Nomad VFX, 2014) on draamadokumentin tyylikeinoin toteutettu lyhytelokuva (kesto 5:58 min), joka kuvattiin 16 mm filmille. Lyhytelokuvaa esitettiin samannimisessä näyttelyssä vuosina 2014–2015 (Tecnópolis, Buenos Aires).

Huellas de una invasión -näyttely oli “museo”, jossa esillä oli mm. valokuvia taistelusta sekä avaruusolentojen luita. Lyhytelokuvassa “tutkijat” pohtivat arkistolöytöjen muodostamaa mysteeriä. Onko Argentiinaa todella kohdannut valloitus ulkoavaruudesta? Todistusaineiston aitous on kiistatonta, mutta miksi niihin liittyvät tapahtumat ovat ennestään tuntemattomia? On kuin historia olisi unohtanut valloituksen.

Argentiinalaisia näyttely lyhytelokuvineen puhuttelee syvemmin. Vuosina 1976–1983 Argentiinassa valtaa piti sotilasjuntta, jonka oman maansa kansalaisia kohtaan harjoittamasta valtionterrorista vaiettiin pitkään.

Lyhytelokuvan voi katsoa kokonaisuudessaan Vimeo-palvelussa. Sen lisäksi voit katsoa jopa lyhytelokuvaa itseään kiehtovamman esittelyvideon näyttelystä. Huolimatta siitä, että videoilla esiintyy avaruusolioita, ne eivät varsinaisesti paljasta Eternautin juonta. Kuitenkin vasta Eternautin luettuasi saat videoista kaiken irti.

P.S. Oheinen kuva on yksi kyseisen näyttelyn "valokuvista".

Suositut tekstit